Fly & Scan - Drone Accident Mapping

Hoe registreer je als politiezone efficiënt en veilig een verkeersongeval en zorg je voor onweerlegbaar bewijs? InTouch stelt drone accident mapping voor samen met haar partner AIROBOT.

VOORDELEN VAN DRONE ACCIDENT MAPPING

Het manueel in kaart brengen van een verkeersongeval is een tijdrovende klus. Daarom ontwikkelde onze partner AIROBOT een droneapplicatie waarbij het registreren van een ongeval automatisch gebeurt. Deze innovatie brengt drie voordelen met zich mee: verhoogde veiligheid, onweerlegbaar bewijs en geen papierwerk meer. Het eerste voordeel is dat de rijbaan sneller vrijgemaakt kan worden gezien het mappen van een verkeersongeval met de drone een 15-tal minuten in beslag neemt. Het vluchtplan kan op de console van de drone uitgetekend worden en de drone vliegt autonoom volgens dit pad. Een tweede voordeel is dat de drone luchtfoto's in 2D en 3D maakt van de plaats van het ongeval. Er is dus geen ruimte meer voor menselijke fouten dankzij foto's die tot op de cm nauwkeurig geijkt en gecalibreerd zijn voor het parket. Men hoeft geen schetsen meer te maken van het ongeval en de doorlooptijd van het maken van de beelden en verzending richting het parket is enkele uren. Daarnaast zorgt de software van AIROBOT ervoor dat papierwerk overbodig wordt aangezien de beelden rechtstreeks bewerkt kunnen worden in de AIROCOLLECT software. Je kan eenvoudig aantekeningen maken op de beelden en er verschillende informatielagen aan toe voegen zoals bijvoorbeeld de verkeersborden en snelheidsregimes.

KEUZE VAN DE DRONE

De keuze van drone is sterk afhankelijk van de toepassing waarvoor je de drone wil gebruiken. Er zijn namelijk veel toepassingen mogelijk met drones: het in kaart brengen van plaatsen delict, voorbereiden van tactische operaties, documenteren van rampen en het beschermen van perimeters. Men moet rekening houden met de gewenste vluchttijd, weersomstandigheden en type van missie waarvoor je de drone wil inzetten. Hiervoor consulteer je onze drone specialist Danny Leurs op dannyl@intouch.be.


De thuis van InTouch is Droneport in Sint-Truiden, de incubator voor innovatie, mobiliteit én natuurlijk het epicentrum van drone-innovatie.

Voor een virtuele demo en een antwoord op al je vragen kan je via deze link meteen een moment inplannen met Danny. Wil je liever fysiek afspreken zodra het weer kan? Stuur een mailtje naar dannyl@intouch.be

Danny Leurs

"De keuze van drone is sterk afhankelijk van de toepassing waarvoor je de drone wil gebruiken"

Danny Leurs
Danny Leurs Drone Specialist

Lees hier onze meest recente artikels